Vremenska napoved za 6.12.2023 in naprej: Sneženje popušča, burja se umirja

Aktualne vremenske razmere

Vremenska situacija v Sloveniji

Zadnji večerni in nočni podatki z dne 5. decembra 2023 kažejo na oblačno vreme po večjem delu Slovenije. Predvsem v vzhodni in južni Sloveniji je bilo rahlo sneženje, ki je do jutra večinoma ponehalo. V primorski regiji se je oblačnost trgala, zabeležena je bila šibka burja. Najnižje jutranje temperature so se gibale od -3 do 1 °C, na Primorskem od 1 do 5 °C.

Napoved za sredo

V sredo pričakujemo na Primorskem zmerno, drugje v Sloveniji pa pretežno oblačno vreme. Možna je tudi megla po nižinah. Burja na Primorskem naj bi popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 1 do 3 °C, na Primorskem pa do 11 °C.

Vremensko napoved v sliki si oglejte tukaj

Napoved za naslednje dni

Od četrtka do sobote

V četrtek in petek zjutraj bo vreme precej jasno, z meglo po nižinah, še posebej v Ljubljanski kotlini. V petek popoldne pričakujemo pooblačenje, na Primorskem bodo oblaki prisotni že prej. Sobota prinaša oblačno in večinoma suho vreme.

Vremenski trendi od 9. do 14. decembra

Od sobote do srede bomo na robu območja visokega zračnega tlaka. V soboto in ponedeljek pričakujemo oblačno vreme z možnostjo rahlih padavin. Nedelja bo sončna z jutranjo meglo po nižinah. V četrtek sledi nekaj dežja. Pričakujemo postopno segrevanje.

Vremenska situacija v sosednjih pokrajinah

Hrvaška in madžarska

Ponoči so bile zabeležene manjše padavine, večinoma v obliki rahlega sneženja, predvsem v notranjosti Hrvaške in sosednjih območjih Madžarske. V sredo bo v teh regijah pretežno oblačno, z možnostjo rahlega sneženja v vzhodni Hrvaški in sosednjih madžarskih krajih. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka burja.

Vremenska slika in vpliv na počutje

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo vlada območje nizkega zračnega tlaka. Sredozemski ciklon se umika proti jugu, pri čemer vlažen zrak v višinah še vedno vpliva na vremenske razmere v Sloveniji. V sredo se pričakuje šibko območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom.

Vpliv vremena na počutje

V sredo dopoldne bo vremenska obremenitev popustila, v četrtek pa se pričakuje večinoma ugoden vpliv vremena na počutje.

Napoved UV indeksa

Srednji dnevni UV indeks bo ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 1.

Opozorila

Trenutno ni dodatnih vremenskih opozoril.

Spremljanje vremenskih pogojev v živo

Za najbolj ažurne informacije o vremenskih razmerah v Sloveniji priporočamo spremljanje radarskih slik padavin. Te slike ponujajo realnočasovni vpogled v trenutno dogajanje v atmosferi in so neprecenljiv vir za vse, ki želijo biti na tekočem z razvojem vremenskih razmer. Radarske slike padavin so dostopne na naši spletni strani in omogočajo podrobno vizualizacijo padavin po državi. S spremljanjem teh slik lahko bolje razumete, kako se vremenske razmere spreminjajo in kako to lahko vpliva na vaše načrte za prihodnje dni.

Leave a Comment