Vremenska napoved za 5.11.2023 in naprej: Po deževnem jutru sledi sončen zaključek tedna

Jutranje kaplje umikajo sončnim žarkom

Slovenijo je to nedeljsko jutro prebudila z dežjem obsijana pokrajina, vendar se obeta, da bodo temni oblaki nad našimi kraji postopoma nadomestili topli sončni žarki. Vetrovno vreme, ki ga prinaša jugozahodnik, bo skozi dan razkrivalo vedno več modrine na nebu, s tem pa obetalo prijetnejši zaključek dneva.

Popoldansko izboljšanje

Dopoldanske kaplje bodo sicer še namočile tla, posebej v hribovitih predelih zahodne Slovenije, vendar se z zahodnimi vetrovi obeta bolj suh in hladen zrak. Ta sprememba bo prinesla prijetne najvišje dnevne temperature, ki bodo na severozahodu dosegle okoli 11 stopinj Celzija, drugod pa od 14 do 18 stopinj Celzija.

Nedeljska idila nadomešča sobotne nevšečnosti

Po sobotnem vremenskem razpoloženju, ki je številnim prekrižalo načrte, bo nedeljsko popoldne kot nalašč za družinske izlete in sproščanje v naravi. Kljub temu ne pozabimo, da se v gorah zahodne Slovenije oblačnost še lahko obdrži nekoliko dlje.

Ponedeljkovo jutro prinaša meglen začetek, sončno nadaljevanje

Jutri, v ponedeljek, se bo dan pričel s pridihom skrivnostnosti, saj bo megla prekrila številne nižine. Kljub temu se obeta, da bo sonce kmalu prevzelo vajeti in s seboj prineslo prijetne, delno jasne razmere. Tudi tokrat bo zahodni del države občutil nekoliko več oblakov, kjer ni izključena kakšna kratkotrajna ploha proti večeru.

Veter ne pojenja

Jugozahodni veter, ki bo zaznamoval že nedeljo, ne bo popustil niti v ponedeljek, zato je pri načrtovanju aktivnosti na prostem priporočljiva previdnost, še posebej v izpostavljenih goratih območjih.

Temperature v pričakovanju novembra

Zjutraj nas bodo pozdravile temperature med 2 in 7 stopinj Celzija, ob morju pa bodo termometri pokazali do 12 stopinj Celzija. Dnevne temperature se bodo gibale v podobnem obsegu kot nedeljske, torej med 12 in 18 stopinj Celzija.

Obeti: Spremenljivo, a brez večjih presenečenj

Prihajajoči teden napovedujejo meteorologi s precej umirjenim vremenskim značajem. Torek bo postregel z delno jasnim nebom in spremenljivo oblačnostjo, kjer se bodo lahko razvile posamezne plohe. Sreda nadaljuje trend s jutranjo meglo in delno jasnim dnem.

Stabilnost sredi tedna

Visok zračni tlak, ki se bo nad južno Evropo in Sredozemljem okrepil v začetku tedna, bo prinesel več sonca in suhega vremena. Meglene jutranje ure bodo krasile nižine, popoldnevi pa bodo ponujali prijetno hlad.

Napoved do sredine novembra

V noči na petek in tekom petka se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala, a trenutne napovedi kažejo na večinoma suh prihajajoči vikend. Temperature bodo v jutranjih urah ostale blizu 5 stopinj Celzija, popoldanske pa se bodo dvigale do približno 15 stopinj Celzija.

Sosednje pokrajine v znamenju podobnih vremenskih vzorcev

Tudi v sosednjih pokrajinah se bo po prehodu vremenske fronte nebo razjasnilo. Jugozahodni veter bo pihal z nekoliko večje moči, posebej v alpskem svetu in Gorskem Kotarju, kjer bo oblačnost vztrajala nekoliko dlje.

Vpliv vremena na počutje in zdravje

Vremenske razmere bodo skozi dan vse bolj ugodne, kar se bo odrazilo tudi na počutju. V ponedeljek lahko pričakujemo, da bo vpliv vremena na počutje in zdravje ugoden, kar je še posebej dobra novica za vse, ki so občutljivi na vremenske spremembe.

UV indeks in zaključek

UV indeks bo sredi dneva, ob jasnem vremenu, dosegel nizke vrednosti okoli 2, kar je ugodno za vse, ki se bodo odločili za preživljanje časa na prostem. Ne pozabimo pa na primerno zaščito pred soncem, tudi ko je sonce šibkejše.

Kot vedno, je pomembno spremljati aktualne vremenske napovedi in se na njih ustrezno pripraviti, še posebej če nameravamo dan preživeti na prostem. Prijeten dan in uživajte v sončnih žarkih, ki nas bodo razvajali v prihajajočih urah.

1 thought on “Vremenska napoved za 5.11.2023 in naprej: Po deževnem jutru sledi sončen zaključek tedna”

  1. Kako fino, da je narava poskrbela za prijeten zaključek vikenda, ki bo zagotovo dodal energijo za začetek novega tedna. Hvala za točno in uporabno napoved 😀.

    Odgovori

Leave a Comment