Vremenska napoved za 4.11.2023 in naprej: Spremembe na obzorju

Jutranje meglice in popoldansko razjasnitev

Slovenijo je danes zgodaj zjutraj ovijala odeja oblačnosti, ki je v nižinah prinesla tudi meglo. A kot kaže, se bo čez dan pokazalo tudi sonce. Vendar ne pozabite, da bo proti večeru zapihal jugozahodni veter, ki bo napovedoval spremembe, ki prihajajo z nočjo. Temperature se bodo gibale med 8 in 15 °C, kar je tipično za november.

Noč prinaša dež in veter

Noč bo v znamenju dežja, ki se bo razširil po celotni Sloveniji. Na Primorskem bo veter še posebej okrepil svojo moč, kar lahko prinese nekaj nevšečnosti. Jutranje temperature se bodo gibale od 7 do 14 °C, v alpskih dolinah pa se bo živo srebro spustilo do okoli 3 °C.

Nedeljsko umirjanje po nevihtah

Jutri nas čaka oblačno jutro z dežjem in nevihtami, ki pa bodo do popoldneva že izzvenele. Popoldne se obeta delno razjasnitev in nadaljevanje jugozahodnega vetra. Temperature bodo nekoliko višje, saj se bodo povzpele od 11 do 18 °C.

Pogled v nov teden

Ponedeljek obljublja delno jasno vreme, a v zahodnih hribovitih predelih bo oblačnost ostala gostejša. V torek se obeta več oblačnosti na zahodu in možnost rahlega dežja, medtem ko bo drugod prevladovalo delno sončno vreme. V začetku prihodnjega tedna se nad južno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka, ki bo vplivalo na vreme pri nas.

Sosednje pokrajine in vremenska slika

Danes bo v sosednjih pokrajinah delno jasno, le v Kvarnerju se obetajo padavine. Ob večeru se bo oblačnost povečala tudi v krajih zahodno od nas. Jutri bodo padavine in nevihte zajele celotno regijo, a se bo vreme od zahoda postopoma izboljševalo.

Opozorilo za vikend

V noči na nedeljo lahko pričakujemo močnejše sunke južnega vetra, ki bodo na Primorskem presegli hitrost 70 km/h. Ob prehodu vremenske fronte bo vetrovno tudi v ostalih delih države, z možnostjo nalivov. Največ padavin se pričakuje v južnem predgorju Julijcev.

Vpliv vremena na počutje in UV indeks

V soboto bo vreme sprva ugodno vplivalo na počutje, a proti večeru se obremenitev povečuje. UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 2, kar je za ta čas leta običajno.

Vremenske spremembe so pred vrati, zato uživajte v trenutkih sonca in se pripravite na prihajajoče padavine in veter. Ne pozabite, da je vsaka sprememba priložnost za nov začetek, tudi v vremenskih razmerah.

Leave a Comment