Vremenska napoved za 3.12.2023 in naprej: Hladno in občasno oblačno

Nedelja, 3.12.2023 prinaša konec padavin in postopno razjasnitev v Sloveniji. Jutranje ure bodo zaznamovane z meglo v nižinah, a čez dan se obeta pretežno sončno vreme. Na Primorskem bo burja slabela, z najvišjimi dnevnimi temperaturami med -2 in 4 °C, ob morju do 8 °C.

Ponedeljek se bo začel s precej jasnim vremenom, a z meglenim jutrom in dopoldnevom po nižinah. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala, z občasnimi rahlimi padavinami v noči na torek. Jutranje temperature se bodo gibale med -9 in -4 °C, v alpskih dolinah in nekaterih mraziščih okoli -12 °C, ob morju okoli -2 °C. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od -1 do 2 °C, na Primorskem okoli 7 °C.

Obeti za naslednje dni

V torek bo oblačno, z občasnimi padavinami, ki se bodo čez dan širile proti vzhodu. Po nižinah bo deževalo, ponoči pa se bo meja sneženja spustila do nižin. Sreda prinaša oblačno vreme z rahlimi padavinami, ki bodo postopno izzvenele. Na Primorskem se pričakuje burja.

Od srede do naslednjega ponedeljka bo vreme vplivalo na naše kraje s ciklonskim območjem nad Sredozemljem. Četrtek prinaša sončno in suho vreme, medtem ko bo od petka do ponedeljka več oblačnosti z nekoliko povečano verjetnostjo padavin. Jutranje temperature bodo od -5 do 0 °C, dnevne pa od 0 do 5 °C.

Vremenska napoved za sosednje pokrajine

Danes se bo v sosednjih pokrajinah razjasnilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja. Jutri bo tudi v sosednjih pokrajinah sprva precej jasno, nato pa bo oblačnost naraščala.

Vremenska slika in vpliv na počutje

Območje visokega zračnega tlaka se je razširilo nad srednjo Evropo, medtem ko ciklon z vremensko fronto prevladuje nad vzhodno Evropo. V Slovenijo doteka hladen in suh zrak. V nedeljo in v ponedeljek dopoldne bo vpliv vremena na počutje ugoden, v ponedeljek popoldne pa bo vremenska obremenitev naraščala.

Napoved UV indeksa

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 1, kar kaže na nizko tveganje za škodljive učinke sončnega sevanja.

Leave a Comment