Vremenska napoved za 25.11.2023 in naprej: spremenljivo in hladno

Trenutna vremenska napoved za Slovenijo

Današnji dan, sobota 25.11.2023, prinaša pretežno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo po Sloveniji. Severni veter bo čez dan prisoten. Temperaturne razmere napovedujejo najvišje dnevne temperature od 1 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 11 stopinj Celzija. Možnost manjših snežnih ploh ni izključena, še posebej na severu države.

Nočne razmere in napoved za nedeljo

Noč na nedeljo prinaša prehodno povečano oblačnost, prihajajočo od severa. Veter bo oslabel, z majhno možnostjo za manjše snežne plohe. Jutranje temperature se bodo gibale od -6 do -2 stopinj Celzija, ob morju okoli 1 stopinje Celzija.

V nedeljo čez dan lahko pričakujemo zmerno do pretežno oblačno vreme na vzhodu, medtem ko bo na zahodu več jasnine. Dnevne temperature bodo segale od 2 do 8 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Obeti za prihajajoči teden

Ponedeljek in torek

V ponedeljek se obeta oblačno vreme s postopnim začetkom deževja v popoldanskih urah na zahodu in jugu Slovenije. V noči na torek se bodo padavine razširile na večji del države. V alpskih dolinah obstaja možnost sneženja do nižin.

V torek dopoldne se bodo padavine umirile, oblačnost pa bo razpadla. Predvideva se toplejše vreme.

Od srede do petka

V sredo in četrtek bo prevladovalo suho, a hladno vreme. V petek lahko pričakujemo nove padavine, s potencialnim sneženjem do nižin.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah danes prevladuje sončno vreme z občasnimi oblačnostmi. V alpskem svetu severno od Slovenije bo snežilo. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, z nekaj več jasnine v krajih zahodno od Slovenije.

Vpliv vremena na počutje in UV indeks

V soboto večina ljudi ne bo opazila pomembnega vpliva vremena na počutje. V nedeljo bo vreme večinoma ugodno vplivalo na počutje ljudi. UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost do 1.

Leave a Comment