Vremenska napoved za 16.11.2023 in naprej: Sveže jutro in sončni vikend

Jutranje razmere in obeti za danes

Zgodnje Jutranje Ure: Jutro se je prebudilo pod oblačnim nebom. Rahel dež je osvežil pokrajino, napoveduje pa se delno razjasnitev v dopoldanskih urah. Severni do severozahodni veter bo prinesel svežino, zato je priporočljivo, da se za današnji dan primerno oblečete.

Dopoldanska Prognoza: Čez dan pričakujemo umirjanje vremenskih razmer. Oblačnost se bo postopoma umikala, občasno pa bo še pihal okrepljen severozahodnik.

Vremenski trendi za vikend

Sobota: Sobota obeta sončno vreme z hladnim začetkom. Jutra bodo sveža, zato je priporočljivo, da imate pri roki toplejša oblačila. Severozahodni veter bo vztrajal še čez dan, a s slabšo intenziteto.

Nedelja: Nedeljsko jutro bo jasno in hladno, a kot dan napreduje, bo oblačnost naraščala. Spremembe v vremenu bodo postopne, zato je priporočljivo, da spremljate aktualno vremensko napoved.

Daljša vremenska napoved

Prihodnji Teden: V nedeljo bo nad Alpami še vedno pihal severozahodni veter, ki se bo v začetku prihodnjega tedna obračal na jugozahodno smer. Od ponedeljka do srede pričakujemo oblačno vreme z občasnimi padavinami, a napovedi so še nekoliko negotove. Jutranje temperature se bodo gibale okoli 5 °C, dnevne pa okoli 10 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

V sosednjih pokrajinah bo vremenski vzorec podoben. Ponoči je prevladovalo jasno vreme, čez dan pa se bo oblačnost od zahoda postopoma povečevala.

Vpliv vremena na počutje in UV indeks

Vpliv na Počutje: V četrtek je bil vpliv vremena na počutje večinoma ugoden, vendar se je ponoči obremenitev povečala. V petek pričakujemo, da se bo vremenska obremenitev spet zmanjšala.

UV Indeks: Sredi dneva pri jasnem vremenu UV indeks doseže vrednosti med 1 in 2, kar pomeni nizko do zmerno obremenitev za kožo.

Zaključek

Petkovo jutro je prineslo prehodno oblačnost in rahle padavine, a se obeta postopna razjasnitev. Vikend bo prinesel prijetnejše vremenske razmere z jasnimi jutri in umirjenimi popoldnevi. Spremljajte nadaljnje vremenske napovedi, saj se razmere lahko hitro spreminjajo.

Leave a Comment