Vremenska napoved za 12.11.2023 in naprej: Zmerno Oblačno in Suho

Trenutno stanje in napoved za danes

Danes, petek ob 7.00 zjutraj, se v Sloveniji pričakuje megleno jutro, posebej v nižinah. Tečaj dneva bo prinesel postopno pooblačitev iz zahoda, z možnostjo manjših krajevnih padavin predvsem na jugu in zahodu države. Dnevne temperature se bodo gibale med 5 in 12 °C, na območju Primorske pa do 14 °C.

Sobota: Zmerno oblačno in suho

Jutri, v soboto, se obeta zmerno oblačno in suho vreme. Zjutraj bo megla znova zajela nekatere nižine, ob morju pa se pričakuje nizka oblačnost. Jugozahodni veter bo prisoten, z najnižjimi jutranjimi temperaturami med -3 in 4 °C, na obalnih območjih okoli 8 °C. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 9 in 15 °C.

Obeti za prihodnje dni

Torek in sreda

V torek se bo čez dan oblačnost povečevala, z možnostjo rahlega dežja predvsem v zahodni Sloveniji. Jugozahodnik bo pihal še naprej. V noči na sredo se pričakujejo okrepljene padavine, ki bodo do jutra zajele celo državo, a se bodo do večera umirile. Sreda prinaša sončno vreme s kakšno ploho, pričakovati je razmeroma toplo vreme.

Sreda do naslednjega ponedeljka

V sredo bo vreme pod vplivom severozahodnih višinskih tokov, s čimer se napoveduje delno oblačno in suho vreme. V četrtek in petek se povečuje verjetnost padavin, med 20-40%. Naslednji vikend in ponedeljek prinašata suho vreme. Jutranje temperature bodo sprva okoli 5 °C, dnevne med 10 in 15 °C, proti vikendu pa se pričakuje rahlo ohlajenje, z jutranjimi temperaturami okoli 0 °C in dnevnimi do 10 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes se pričakuje pooblačitev iz zahoda, s popoldanskimi plohami v Istri, Kvarnerju in Gorskega Kotarja. Sobota bo deloma sončna, z zmerno oblačnostjo in jutranjo meglo, čez dan pa bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika

Nad Atlantikom in vzhodno Evropo prevladujejo ciklonska območja, s šibkimi jugozahodnimi vetrovi, ki prinašajo vlažen zrak v naše kraje.

Vpliv vremena na počutje in UV indeks

V nedeljo bo vremenski vpliv na počutje zmerno obremenilen, v ponedeljek pa bo obremenitev prehodno popustila. UV indeks bo sredi dneva pri jasnem vremenu dosegel vrednosti med 1 in 2.

Zaključek

V prihajajočih dneh se v Sloveniji obeta raznoliko vreme, s postopnim prehodom iz oblačnih in deževnih dni do sončnih in suhih obdobij. Temperaturna nihanja bodo zmerna, z rahlim ohlajanjem proti koncu tedna.

Leave a Comment