Vremenska napoved za 1.12.2023 in naprej: Spremenljivo vreme z občasnimi padavinami

Vremenska napoved z petek, 1.12.2023. Petek bo prinesel oblačno in deževno vreme, z več padavinami na severozahodu države. Popoldne in zvečer se bodo padavine na jugu Slovenije začasno umirile. Jutranje temperature se bodo gibale od 3 do 6 °C, na jugu pa od 8 do 15 °C. Najvišje dnevne temperature bodo na severu dosegle od 5 do 11 °C, drugje ob močnejšem jugozahodniku od 12 do 18 °C.

Vremenske obeti

Sobota: V sobotnem jutru se bodo padavine ponovno okrepile in zajele celotno državo. Dopoldne bo meja sneženja začela padati, pričakujemo lahko prehod dežja v sneg tudi v nižinah. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa se bo okrepila burja.

Nedelja: V noči na nedeljo bo sneženje v notranjosti postopoma oslabelo in do jutra ponehalo. Nedelja bo prinesla razjasnitev z severozahoda, na Primorskem bo še vedno pihala šibka burja.

Ponedeljek: Ponedeljek bo začel z jasnim vremenom. Jutro bo hladno, z meglo v nižinah. Popoldne se bo oblačnost povečala.

Napoved za sosednje pokrajine

Petek bo v sosednjih pokrajinah oblačen in deževen. Popoldne bodo padavine južno od nas začasno ponehale. Na severu se bo zadrževal hladnejši zrak, medtem ko bo v Istri in Kvarnerju pihal okrepljen jugo.

Vpliv vremena na počutje in zdravje

Petek in sobota: Veliko ljudi bo v petek in soboto občutilo vremensko obremenitev. Pojavljala se bodo različna slaba počutja, kot so notranji nemir, razdražljivost, motnje spanja, utrujenost in potrtost.

UV indeks in dodatna opozorila

UV Indeks UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 1, kar pomeni nizko tveganje za kožo.

Opozorila Dodatnih opozoril v zvezi z vremenom trenutno ni.

Leave a Comment