Vremenska napoved: Nevihte na obzorju

Spremenljivo vreme v prihajajočih dneh

V naslednjih dneh se obeta spremenljivo vreme po celotni Sloveniji. Popoldne lahko pričakujemo oblačnost s krajevnimi plohami, možne so tudi nevihte. Temperature se bodo gibale od 22 do 26 °C.

Pogled na jutri in napoved za sosednje regije

Jutri bo vreme večinoma oblačno z možnostjo lokalnih padavin in posameznih neviht. Temperaturni razpon bo od 9 do 22 °C. V sosednjih pokrajinah, kot so območje severnega Jadrana in hriboviti svet, lahko pričakujemo deloma jasno vreme z občasnimi plohami in nevihtami.

Srednjeročna napoved in posebnosti

Od torka dalje bo prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi plohami, ki se bodo proti koncu tedna širile iz zahodnih delov proti vzhodu. Višinska dolina bo prinesla hladnejši zrak iz Biskajskega zaliva proti Alpam, kar bo povzročilo obilnejše padavine, zlasti v zahodni Sloveniji, kjer se lahko v nekaj dneh nabere do 100mm dežja.

Pregled vremenske slike

Visok zračni tlak nad severno in srednjo Evropo omogoča pritekanje toplega in suhega zraka na naše območje. Kljub temu pa bo območje visokega zračnega tlaka, ki se pomika proti Alpam in Sredozemlju, prineslo povečano vlažnost in s tem povezane padavine.

Vpliv vremena na počutje in UV indeks

V ponedeljek večjih težav povezanih z vremenom ne pričakujemo, v torek pa se lahko vremenska obremenitev nekoliko poveča. UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu v nižinah dosegel vrednost med 6 in 7, v gorah pa okoli 8, kar zahteva ustrezno zaščito pred sončnimi žarki.

Leave a Comment