Vreme Celje

Dobrodošli na spletni strani Vreme Celje, kjer vam zagotavljamo aktualne informacije o trenutnih vremenskih razmerah in napovedi za prihodnje dni.

Če bi radi izvedeli več o pričakovanih vremenskih razmerah v naslednjih urah ali dnevih, lahko uporabite funkcijo vremenske napovedi v obliki animacije. Kliknite na puščico v levem spodnjem kotu zaslona in si oglejte prihodnje vremenske razmere za različna obdobja.

Vreme Celje – Trenutne temperature

Dobrodošli v vremenskem pregledu Celja! Celje, eno izmed najstarejših mest v Sloveniji, se nahaja v središču države. S svojo bogato zgodovino in kulturno dediščino, ter odličnimi možnostmi za rekreacijo in preživljanje prostega časa, je Celje priljubljena destinacija za turiste in domačine.

Ker je vreme pomemben faktor za načrtovanje aktivnosti v mestu, vam bomo v tem članku podrobno predstavili vremenske razmere v Celju. Preverili bomo, kakšno vreme lahko pričakujete v različnih letnih časih, kateri meseci so najbolj primerni za obisk in kakšno opremo potrebujete, da boste pripravljeni na vse vremenske pogoje.

Nadaljujte z branjem, da boste bolje razumeli vreme v Celju in boste lahko načrtovali svoje aktivnosti v skladu z vremenskimi razmerami.

Povprečne mesečne temperature v Celju

Mesec Povprečna temperatura (°C)
Januar -0.9
Februar 1.0
Marec 5.3
April 9.9
Maj 15.0
Junij 18.1
Julij 20.0
Avgust 18.6
September 14.7
Oktober 9.3
November 3.3
December -0.1

Število deževnih dni na mesec v Celju

Mesec Povprečno število deževnih dni
Januar 15
Februar 12
Marec 14
April 16
Maj 16
Junij 14
Julij 12
Avgust 12
September 13
Oktober 16
November 17
December 16

Vreme celje – Sezonske značilnosti

Celje, eno najstarejših mest v Sloveniji, se nahaja v osrčju države, ob reki Savinji. Zaradi svoje lege v Alpah in predalpskem hribovju ima Celje tipično celinsko podnebje z značilnimi letnimi časi. V nadaljevanju si bomo ogledali sezonske značilnosti vremena v Celju.

V Celju se lahko temperature in padavine razlikujejo glede na geografsko lego mesta. Vendar pa so zgoraj omenjene značilnosti le nekaj splošnih trendov, ki se pojavijo v različnih letnih časih. Zdaj, ko poznate sezonske značilnosti vremena v Celju, se lahko bolje pripravite na aktivnosti v skladu z vremenskimi pogoji.

Pomlad

Pomlad v Celju je običajno dokaj hladna, s temperaturami, ki se gibljejo med 10 in 20 stopinjami Celzija. V tem času leta so možne občasne padavine, vendar je večinoma suho. S prihodom pomladi se začne tudi obdobje, ko so dnevi daljši in sonce je bolj prisotno.

Poletje

Poletje je v Celju najbolj toplo in suho obdobje. Najvišje temperature lahko dosežejo tudi do 35 stopinj Celzija, vendar so običajno okoli 25-30 stopinj. Padavine so v tem času leta zelo redke, vendar so lahko močne. V poletnih mesecih so dnevi daljši in sonce je zelo močno, zato se priporoča uporaba sončne kreme in pitje dovolj tekočine.

Jesen

Jesen v Celju je tipično hladna in vlažna. Temperature se običajno gibljejo med 5 in 15 stopinjami Celzija, padavine pa so pogoste. V tem času leta se začne tudi obdobje, ko se dnevi krajšajo in sonce je manj prisotno.

Zima

Zima v Celju je zelo mrzla in snežna. Temperature se lahko spustijo tudi do -20 stopinj Celzija, padavine pa so običajno v obliki snega. Zimske padavine v Celju lahko trajajo več dni, zato je pomembno, da se pripravite na snežne razmere, kot so čiščenje snega s pločnikov in vožnja v snežnih razmerah.