Uživajte v zadnjih toplih dneh pred prihodom hladne fronte

V Sloveniji nas v prihodnjih dneh čaka še nekaj toplih in suhih dni, preden nas bo prešla hladna vremenska fronta.

Torek: delno jasno z meglo po nižinah

V torek bo delno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija.

Sreda: pretežno jasno

V sredo bo pretežno jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 15, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija.

Četrtek in petek: večinoma vončno

V četrtek in petek bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem se bo oblačnost povečala, drugod bo precej jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska napoved od 13. do 18. oktobra

Lepo vreme nas bo spremljalo še vse do sobote, ko bodo dnevi povečini sončni in za ta letni čas topli. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti okoli 25 stopinj Celzija. V nedeljo je pričakovati, da nas bo prešla hladna vremenska fronta. V nedeljo in ponedeljek po trenutnih napovedih kaže na večinoma oblačno vreme z občasnim dežjem, v torek in sredo pa bo predvidoma suho.

Prihajajoče ohladitve

Naslednjo sredo lahko pričakujemo tudi izrazito ohladitev. Najnižje jutranje temperature se bodo približale ničli, na Gorenjskem in Notranjskem pa bo že zmrzovalo.

Zaključek

Uživajte v zadnjih toplih in suhih dneh, ki so pred nami, saj nas kmalu čaka prehod v hladnejše obdobje. Bodite pripravljeni na spremembe in se oblecite primerno.

Leave a Comment