Spremembe vremena v Sloveniji: Od sončnih dni do padavin

V zadnjem tednu oktobra Slovenijo čakajo raznolike vremenske razmere. Medtem ko bodo temperature ostale visoke za ta čas leta, se obeta tudi sprememba v obliki padavin in neviht.

Visoke temperature in sončni dnevi

Jutri bomo zakorakali v zadnji teden meseca oktobra, ki bo še vedno v znamenju visokih temperatur. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost, pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 13 stopinj. Čez dan bo sončno in prijetno, saj se bo živo srebro povzpelo do 20 stopinj Celzija, na Primorskem bo še za odtenek topleje, kjer bodo namerili do 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Prihajajoče padavine in nevihte

Od torka naprej bodo državo zajele padavine, glavnina dežja pa bo po napovedih meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Luke Ravnika padla v zahodnem, južnem in osrednjem delu Slovenije. Zaradi napovedanih neviht in vetra je Arso v torek za celo državo izdal rumeno vremensko opozorilo. V torek bo pretežno oblačno. Dopoldne se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo krepile in popoldne zajele vso Slovenijo. Krepil se bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Vpliv vremena na počutje

Danes in v ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden. To je še posebej pomembno za tiste, ki so občutljivi na vremenske spremembe.

Zaključek

V naslednjem tednu ne bo tako hladno, kot je bilo v začetku tega tedna, saj smo še vedno pod vplivom jugozahodnih vetrov. Izrazite ohladitve ne bo, saj vremenska motnja ne prinaša tudi hladnega zraka. Za enkrat ostajamo v toplem, večjih temperaturnih sprememb ne bo. Vreme bo jesensko in občasno deževno.

Za najnovejše informacije o padavinah vam priporočamo spremljanje radarske slike padavin. Tako boste vedno na tekočem z najnovejšimi vremenskimi razmerami.

1 thought on “Spremembe vremena v Sloveniji: Od sončnih dni do padavin”

  1. Juhu! Topli in sončni dnevi, ki so pred nami, se zdijo kot darilo jeseni, ki nam omogoča, da še naprej uživamo v naravi in zunanjih aktivnostih.

    Odgovori

Leave a Comment