Prihajajoče vremenske spremembe v Sloveniji

V Sloveniji se obeta izrazita vremenska sprememba, ki bo vplivala na vsakodnevno življenje ljudi. Po dolgem obdobju toplega vremena in visokih temperatur se pripravljamo na ohladitev, ki bo prinesla nižje temperature in več padavin.

Trenutno stanje in napovedi

Po besedah vremenoslovcev je bilo vreme v Sloveniji do sedaj izjemno toplo za ta čas leta, z dnevnimi temperaturami, ki so bile od tri do štiri stopinje Celzija nad dolgoletnim povprečjem. Vendar pa se to obdobje toplega vremena končuje. V nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki prinaša dež in izrazito ohladitev. Dnevne temperature v Sloveniji bodo v prihodnjem tednu kar od 10 do 15 stopinj Celzija nižje.

Kaj pričakovati

V nedeljo

V nedeljo bo dež zajel večji del Slovenije, zjutraj ali deloma dopoldne pa bo morda še nekaj suhega vremena na Primorskem. Z dežjem bo začel pihati tudi vzhodni veter, na Primorskem pa bo popoldne zapihala zmerna burja. Zanimivo je, da bo popoldne verjetno hladneje kot v jutranjih urah.

V prihodnjem tednu

V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. V ponedeljek bo vreme sprva zmerno ali delno jasno, čez dan pa se bo oblačnost zopet zgostila. Od torka naprej je več možnosti za rahel dež, do konca tedna pa bo prevladovalo oblačno vreme.

Priprave na hladno obdobje

Zaradi prihajajoče ohladitve je priporočljivo, da zamenjate garderobo in začnete razmišljati o kurjenju. V gorah se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1.500 metrov. V prihodnjem tednu se bo torej začela letošnja kurilna sezona.

Zaključek

Prihajajoče vremenske spremembe v Sloveniji zahtevajo ustrezne priprave. Zamenjajte svojo garderobo, pripravite se na kurjenje in bodite pripravljeni na več padavin. Spremljajte animacijo padavin in vremenske napovedi in se prilagodite razmeram, da boste lahko varno in udobno preživeli prihajajoče hladne dni.

Leave a Comment