Prihaja vreme s plohami in nevihtami

Deževen teden pred nami

Po sončnem zaključku prejšnjega tedna se Slovenija sooča s tednom, ki prinaša nestanovitno vreme. Agencija RS za okolje (ARSO) napoveduje, da bo vreme danes in v četrtek občasno oblačno z možnostjo padavin, predvsem ploh in neviht. Za te dni je značilno vplivanje hladnega višinskega jedra, ki se spušča proti jugovzhodu in povzroča vremenske spremembe.

Nevihte še niso rekle zadnje besede

Današnji dan prinaša spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Nevihte, ki se lahko pojavijo, prinašajo možnost grmenja in lokalno močnejših nalivov. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 17 stopinj Celzija. ARSO je izdal rumeno opozorilo, ki nakazuje na možnost nastajanja lokalnih neviht.

Jutrišnji dan obeta izboljšanje

Četrtek obljublja postopno izboljšanje vremenskih razmer. Zjutraj bo vreme še spremenljivo, a že dopoldne se pričakuje več jasnine. Zapihala bo šibka do zmerna burja, ki bo prinesla tudi višje temperature, saj bodo te dosegle do 25 stopinj Celzija. Četrtek bo tako uvod v stabilnejše vreme, ki se nadaljuje vse do nedelje.

Pogled proti koncu tedna

Stabilno vreme se bo nadaljevalo v petek in soboto, ko bodo temperature še naprej prijetno visoke. Le v nedeljo lahko pričakujemo nekoliko večjo verjetnost za krajevne padavine, kar pa ne bi smelo preveč pokvariti splošne slike lepega vikenda.

S tem vremenskim pregledom se pripravimo na spremenljivo sredo, a hkrati optimistično zremo proti prihajajočemu soncu, ki bo razjasnilo nebo in razpoloženje.

Za najbolj ažurne informacije o vremenu vam priporočamo, da spremljate radarsko sliko padavin, ki je dostopna na naši spletni strani. Ta orodja vam bodo omogočila, da se lahko pravočasno pripravite na morebitne spremembe vremena in ustrezno načrtujete svoje aktivnosti, zlasti če ste na prostem.

Leave a Comment