Nevihtni oblaki nad Slovenijo: Prihaja nevihta z močnimi vetrovi

Slovenijo bo v naslednjih urah zajelo nevihtno vreme, ki bo prineslo močne sunke vetra, še posebej izpostavljene bodo regije na Primorskem, Dolenjskem in Štajerskem. Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala rumeno opozorilo, napovedujejo se sunki vetra, ki lahko v hitrosti presežejo 70 km/h.

Z vetrovnim vremenom ni še konec težav, saj bo popoldne pričela prehajati nova vremenska fronta, ki bo prinesla padavine čez celotno državo. Pričakujemo lahko posamezne nevihte, a kljub temu ostaja toplo z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 8 in 16 °C. Večer bo postregel z umirjanjem padavin, ponoči pa nas čaka delno razjasnitev.

Jutrišnji dan obeta zmerno do pretežno oblačno vreme, občasno rahlo deževanje pa se bo zadrževalo predvsem v hribovitih predelih zahodne Slovenije. Toplotni val bo nadaljeval svoj pohod, saj lahko pričakujemo, da se bodo najvišje dnevne temperature povzpele vse do 21 °C.

Vpliv na počutje in nasveti

Vremenske razmere bodo v naslednjih dveh dneh precej vplivale na počutje ljudi, zlasti občutljivih skupin. Priporočamo dodatno previdnost, zlasti pri dejavnostih na prostem, in svetujemo spremljanje nadaljnjih vremenskih napovedi in opozoril ARSO.

V petek bo vreme postreglo s sončnimi obdobji, a tudi vetrovno bo ostalo. Sobota napoveduje lepo in zelo toplo vreme, kar bo nedvomno priložnost za aktivnosti na prostem.

Obdobje spremenljivega aprilskega vremena se nadaljuje, zato bodite pripravljeni na vse, kar nam bo prineslo nebo nad Slovenijo. Ostajamo z vami in spremljamo vremenske razmere. Ostanite varni in uživajte v prihajajočih sončnih dneh.

Leave a Comment