Vremenska napoved za 2.11.2023 in naprej: Večinoma jasno in megleno

Aktualne vremenske razmere

V vzhodnem delu Slovenije nas danes pričakuje precej jasnega vremena, medtem ko bo v notranjosti države zjutraj megleno. Na zahodu Slovenije pa bo prevladovalo oblačno vreme, ki bo prineslo tudi občasne padavine. Slednje se bodo čez dan okrepile in dosegale tudi vzhodne kraje. Južni do jugozahodni veter bo prav tako postajal vse močnejši. Temperature bodo segale od 11 do 17 stopinj Celzija, na Primorskem pa celo do 19 stopinj.

Prihajajoče vremenske razmere

V noči na jutri bodo padavine, ki bodo vključevale tudi nevihte in nalive, zajele celotno Slovenijo. Jutri čez dan bodo padavine še prisotne, vendar se bo vreme postopoma začelo jasniti. Na zahodu države bo še vedno oblačno, meja sneženja pa bo na nadmorski višini okoli 1500 metrov. Jugozahodni veter bo sčasoma oslabel. Najnižje jutranje temperature se bodo gibale od 6 do 11 stopinj Celzija, ob morju okoli 13, najvišje dnevne pa od 8 do 14, ob morju do 18 stopinj Celzija.

Vpliv vremena na počutje

Vremenske razmere lahko vplivajo na naše počutje in zdravje. V četrtek popoldne se bo vremenska obremenitev povečala, v petek pa se pričakuje zmerna obremenitev zaradi vremena, ki bo popoldne popustila. UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah dosegel vrednost okoli 2, v gorah pa okoli 3.

Leave a Comment